Силвия Бозева

Силвия Бозева

Обучител по жестов език

E-mail: info@deafinitelysign.bg

Brief info

Със своята спортна натура, Силвия просто продължава, когато е трудно, знаейки, че няма нищо невъзможно. Но най-силната страна е нейната човечност, отдаденост и вяра, че само доброто и заедността могат да надделеят. Тя се стреми да бъде в постоянен диалог с другите като нея, глухи майки на глухи деца, да си споделят опит, да си помагат и да намират по-добри решения за своите глухи семейства. Тя силно вярва, че когато има силни глухи семейства, които общуват свободно на жестов език, то това е пример за изграждане на силна глуха общност. И е готова да покаже този пример на много чуващи родители на глухи деца.
Освен, че е спортист, тя се отдава на изследователска и педагогическа дейност, свързана с българския жестов език. Най-голямото богатство за Силвия е, че е родител на Ема, глухо момиче, което възпитава в борбеност, самочувствие и гордост от това, че е глуха и владее отлично жестов език. Разковничето в успеха на глухите хора е глухите деца да бъдат щастливи чрез естествено зададения им език за общуване, а именно жестовия.
Мотото на Силвия „Всичко е възможно и най-доброто предстои“ озарява с усмивка всеки, който е около нея. И не на последно място, освен, че преподава жестов език, тя е и първият глух треньор по бадминтон за глухи деца. Тя твърдо смята, че чрез спорт и жестов език, глухите деца могат да бъдат по-уверени и по-щастливи. И това е нейната кауза.